Könyv – Michael Castleman: Gyógynövény enciklopédia - Alapvető útmutató a természet gyógyszereihez – Esély Kiadó És Keresk. Kft. 1996

Gyógynövény enciklopédia - Alapvető útmutató a természet gyógyszereihez
+ 149 pont

Gyógynövény enciklopédia - Alapvető útmutató a természet gyógyszereihez

Michael Castleman

Esély Kiadó És Keresk. Kft., 1996

Kötés: kemény kötés , 477 oldal

Minőség: jó állapotú antikvár könyv

Leírás: megkímélt, szép állapotban

Kategória: Természetgyógyászat

Utolsó ismert ár: 1490 Ft

Ez a könyv jelenleg nem elérhető nálunk. Előjegyzéssel értesítést kérhet, ha sikerül beszereznünk egy hasonló példányt. Az értesítő levél után Önnek meg kell rendelnie a könyvet.

Fülszöveg
A növények gyógyszerként való felhasználását már az ókori emberek is ismerték. Napjainkban - a világszerte folyó kutatásoknak köszönhetően - a modern gyógyszerészettel foglalkozó szakemberek egyre inkább felhasználják a gyógynövények széles választékának gyógyító erejét.A GYÓGYNÖVÉNY ENCIKLOPÉDIÁT lapozgatva bepillantást nyerhetünk a természetes gyógyítás szinte kimeríthetetlen tárházába. Szerzője, Michael Castleman, a világ gyógyászati irodalmát kutatva a legfrissebb ismeretanyagot gyűjtötte össze arról, hogy milyen növények rendelkeznek valóban gyógyító hatással, s melyek hatástalanok.A GYÓGYNÖVÉNY ENCIKLOPÉDIA az első ilyen témájú könyv, amely különbséget tesz a tudományos megállapítások és a „szájhagyomány" útján terjedő ismeretek között.Növényről-növényre haladva megbízható és alapos tanácsokkal szolgál, hogy miként használhatók a szigorú, laboratóriumi körülmények között is ellenőrzött eredmények a természetgyógyászatban.Útmutatót nyújt 100 könnyen hozzáférhető gyógynövény használatához;• Ismerteti azokat a gyógynövény kivonatokat, amelyek segítséget nyújtanak a szívrohamból történő felépülésben.• Az immunrendszer serkentőket, amelyeknek fogyasztásával megelőzhető a megfázás és az influenza.• Gyógyteákat, amelyek segítséget nyújta-a szívbetegségek és a rák ellen.• Felsorolja azokat a gyógynövényeket, amelyek láz- és fájdalomcsillapító, emésztés elősegítő, vérnyomás csökkentő, sebgyógyító és nyugtató hatásuk van. És végül!Áttekinthető táblázat segítségével minden panaszra megtalálható az alkalmazható gyógynövény.Száz ismert és könnyen hozzáférhető gyógynövény tulajdonságát, alkalmazási területét dolgozza fel, enciklopédikus alapossággal, és egy könnyen kezelhető táblázat segítségével lehetővé teszi az olvasó számára, hogy megtalálja a különböző betegségekre alkalmazható gyógynövényeket - miközben egy pillanatra sem feledkezik meg, hogy figyelmeztessen: az „öngyógyítás vagy a ku-ruzslás" veszélyeire, felhívva a figyelmet, hogy csakis orvosi konzultáció és rendszeres ellenőrzés mellett használható ki a növények gyógyhatása.Mindezeken túl, a szerző felkészültsége szellemes stílussal párosulva érdekes olvasmánnyá teszi, kultúrtörténeti ismeretanyaga sokszor forrásértékű.