Könyv – Bártfai László: Bártfai Laci bácsi magyaros szakácskönyve – Vagabund Kiadó 2007

Bártfai Laci bácsi magyaros szakácskönyve
+ 59 pont

Bártfai Laci bácsi magyaros szakácskönyve

Bártfai László

Vagabund Kiadó, 2007

Kötés: papír / puha kötés , 208 oldal

Minőség: jó állapotú antikvár könyv

Leírás: megkímélt, szép állapotban

Kategória: Magyar konyha

Fülszöveg
A magyar nemzeti ételeink markánsan különböznek más országok konyháitól. Az évszázadok folyamán az elődeinktől örökölt ételek mellett számos új hatás is érte a magyar konyhát, melyeket fokozatosan beépítettünk ételkészítési módozatainkba. Jellegzetességünk a sokféle alapanyag, az egyedi konyhatechnológiai műveletek és a sajátos fűszerezés, illetve ezek együttes használata. / Ránk jellemző, egyedi ételeink a pörköltek és a lecsók, ráadásul ezeket sem egyformán főzzük, tájegységenként változó az ételek elkészítési módja. Bártfai Laci bácsi, most a nagy elődök – Gundel János, Dobos C. József, Túros Lukács, Venesz József és Glück Frigyes – nyomdokain haladva megosztja önökkel a tradicionális magyar konyha korszerű, de hagyományőrző receptjeit.

További példányok

Bártfai László további könyvei