Könyv – Dr. Winkler Gábor; Dr. Baranyi Éva; Gézsi Andrásné: Gasztronómiai világkalauz – SpringMed Kiadó 2013

Gasztronómiai világkalauz
+ 245 pont

Gasztronómiai világkalauz

Dr. Winkler Gábor; Dr. Baranyi Éva; Gézsi Andrásné

SpringMed Kiadó, 2013

Kötés: PUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT , 636 oldal

Minőség: hibátlan, olvasatlan példány

Kategória: Egészséges életmód

Ez a termék külső partnernél van raktáron.

Fülszöveg
Egészségeseknek, cukorbetegeknek, lisztérzékenyeknek és fogyni vágyóknak Első olvasásra tán meghökkentő cím. De valóban az-e? A könyv orvos szerzői képzeletbeli kulturális-kulináris kalandozásuk során számos nép gasztronómiájával és gasztrokultúrájával, jellegzetes ételeivel és a fogyasztásukkal kapcsolatos szokásokkal és hagyományokkal ismertetik meg az Olvasót. Az olvasmányos és tartalmas leírásokat táplálkozás-élettani ismeretek is kiegészítik, ezzel segítve azon olvasókat, akik az ételekről tudni szeretnék, hogy mit fogyaszthatnak el úgy, hogy fittek és egészségesek legyenek. A dietetikus társszerző a receptleírásoknál tömör tanácsokkal látja el a fogyókúrázókat, a cukorbetegeket és a lisztérzékenyeket, megjelölve a helyettesítési lehetőségeket az ételek alapanyag-összetételben. A több, mint 300 receptleírást számos színes fotó illusztrálja, ezzel is könnyítve az ételek otthoni elkészítésére készülőket. A szerzők célja, hogy kedvet hozzanak különböző népek konyhájának felkereséséhez, és rávilágítsanak, hogy az étrendi előírások betartására szorulóknak sem kell kimaradniuk az étkezés örömeiből! 30 ország - 300 recept!