Könyv – Tusor András;Sahin-Tóth Gyula: Gasztronómia - Étel- és italismeret – KIT Kft. 2006

Gasztronómia - Étel- és italismeret
+ 64 pont

Gasztronómia - Étel- és italismeret

Tusor András;Sahin-Tóth Gyula

KIT Kft., 2006

Kötés: papír / puha kötés , 219 oldal

Minőség: hibátlan, olvasatlan példány

Kategória: Szolgáltatás

Fülszöveg
Érdekes, olvasmányos, irodalmi értékű könyv, melynek már felépítése is tanulságos; ahogyan az őskori, ókori táplálkozási szokásoktól kiindulva ismerteti a mai nemzeti konyhákat. A jellegzetes magyar konyha ételeinek bemutatásakor a könyv nem recepteket ad, csupán alapanyagait sorolja fel. Így ismerkedhetünk meg a legkiválóbb levesekkel, hideg-meleg előételekkel, azután következnek a húsételek, tészták s még arra is jut hely a könyvben, hogy az olyan gasztronómiai ünnepi hagyományokkal foglalkozzon, mint a falusi lakodalom, a disznóölés, vagy az ökörsütés. A zsíros étkek mellett a vegetáriánus fogásokat is ismertetik a szerzők. Tovább bővíti az olvasó művelődéstörténeti ismereteit a "vallások és az étkezés" fejezet, amelyben a keresztény mellett a zsidó és az iszlám vallás étkezési előírásai kerültek leírásra. Hasonlóan tanulságos és színvonalas az italismereti rész, amely beavat a borkészítés tudományába, megismertet a borok fő típusaival, és részletezi legismertebb boraink jellemzőit. Hasonlóan részletes a párlatok, pálinkák, likőrök és az alkoholmentes italok készítésének ismertetése is.

További példányok

Tusor András;Sahin-Tóth Gyula további könyvei