Könyv – Fisch Gábor László: Házi kenyérsütés (géppel, finomat) – Avex Kft. 2003

Házi kenyérsütés (géppel, finomat)
+ 109 pont

Házi kenyérsütés (géppel, finomat)

Fisch Gábor László

Avex Kft., 2003

Kötés: kemény kötés , 88 oldal

Minőség: hibátlan, olvasatlan példány

Kategória: Kenyérsütés, mikrohullámú sütés, római tál, wok

Ez a könyv jelenleg nem elérhető nálunk. Előjegyzéssel értesítést kérhet, ha sikerül beszereznünk egy hasonló példányt. Az értesítő levél után Önnek meg kell rendelnie a könyvet.

Fülszöveg
"Úgy tartják, hogy már a történelem előtti időkben is készítettek kenyeret; az első, kelesztéssel előállított kenyérféléket valószínűleg Egyiptomban. Abban a városban, ahol a piramisokat építő munkások laktak, pékműhelyek százainak nyomát találták meg. Ezekben kerek és kúp alakú formákban sütöttek nap mint nap hatalmas mennyiségű kenyeret. A görögök a Krisztus előtti utolsó évezredben kezdtek el kovászolt kenyereket készíteni, és ahogy az árpát felváltotta a búza, mind nagyobb kedvvel és egyre változatosabb formában fogyasztották azokat. Kenyérgabona-szükségletüket a szicíliai görög városok és Észak-Afrika hajósai biztosították. A görög pékek művészetté fejlesztették a kenyérkészítést, és több mint hetvenféle kenyeret készítettek."