Könyv – Tasnádi Róbert: Haltakarmányozás A takarmányozás elmélete és gyakorlata – Mezőgazdasági Kiadó 1983

Haltakarmányozás A takarmányozás elmélete és gyakorlata
+ 235 pont

Haltakarmányozás A takarmányozás elmélete és gyakorlata

Tasnádi Róbert

Mezőgazdasági Kiadó, 1983

Kötés: kemény kötés , 306 oldal

Minőség: jó állapotú antikvár könyv

Leírás: kopottas borító; foltos lapélek

Kategória: Állattenyésztés

Ez a könyv jelenleg nem elérhető nálunk. Előjegyzéssel értesítést kérhet, ha sikerül beszereznünk egy hasonló példányt. Az értesítő levél után Önnek meg kell rendelnie a könyvet.

Fülszöveg
A kiegyensúlyozott, változatos élelmiszer-ellátás fontos tartozéka a hal. A halhústermelés növelése népgazdasági érdek. Ennek a hozamnövelésnek alapvető feltétele a szakszerű, a hal igényeit kielégítő takarmányozás, melynek megoldása – a természetes táplálék és az azt kiegészítő takarmányozás összehangolása – gondos, körültekintő munkát igénylő feladat. Ezen a téren még jelentősek a tartalékaink. A szerző a nemzetközi szakirodalmat is áttekintve egyedülálló feladatra vállalkozott: Összefoglaló szintézist készíteni korunk tógazdasági haltermelésének takarmányozástani kérdéseiről. Ilyen könyv még nem jelent meg. A sok halfajjal működő mai tógazdasági gyakorlathoz nincs megfelelő takarmányozási szakkönyv a nemzetközi szakirodalomban sem. Ezt a hiányt pótolja a könyv, melyben a szerző saját kutatásai, gyakorlati tapasztalatai és a nemzetközi szakirodalom hazai viszonyokra adaptált adatait felhasználva ismerteti a haltakarmányozás alapjait, a takarmány sorsát a hal szervezetében, a hal természetes táplálékait, a takarmányféleségeket, a tógazdasági halak takarmányozásának technológiáját, géprendszereit, eszközeit, végül gazdaságossági kérdéseket tárgyal. A könyv mondanivalójának megértését 20 szemléltető ábra és jól szerkesztett táblázatok segítik.