Könyv – Wass Albert: A funtineli boszorkány I-III. (Az urszubeli leány + Kunyhó a Komárnyikon + A funtineli boszorkány)- teljes mű – Kráter Kiadó 2003

A funtineli boszorkány I-III. (Az urszubeli leány + Kunyhó a Komárnyikon + A funtineli boszorkány)- teljes mű
+ 649 pont

A funtineli boszorkány I-III. (Az urszubeli leány + Kunyhó a Komárnyikon + A funtineli boszorkány)- teljes mű

Wass Albert

Kráter Kiadó, 2003

Kötés: papír / puha kötés , 782 oldal

Minőség: jó állapotú antikvár könyv

Leírás: megkímélt, szép állapotban

Kategória: Kortárs

Utolsó ismert ár: 6490 Ft

Ez a könyv jelenleg nem elérhető nálunk. Előjegyzéssel értesítést kérhet, ha sikerül beszereznünk egy hasonló példányt. Az értesítő levél után Önnek meg kell rendelnie a könyvet.

Fülszöveg
Erdély, havasok alja, vadászatok, pásztorok és prepegyitok világa bontakozik ki Wass Albert leghíresebb regénytrilógiájában. Főhőse, Nuca a zord világ ellentéteként maga a lelki szépség: a természet hűséges leánya. Látóasszonyi képessége személyes akaratán túli végzetszerűsége mintegy isteni törvény megtestesítőjévé teszi.Részlet a műből: "Ott áll az Istenszéke magosan a Maros fölött. Egyik oldalán a sokágú Galonya, másik oldalán a Bisztra-patak s mögötte a Kelemen csúcsai. Persze, ma már ott sem olyan a világ, mint akkor volt, midőn az Isten pihenni leült volt a hegyek közé. Ma már nem jár arra, ha pihenni akar. Elűzték az emberek. Elriasztották a gőzfűrészek, a lárma és a kiabálás, fadöntések zaja, mozdonyok sípja, a sok hevenyészve összetákolt ház, a szemét, a piszok, a békétlenség s mindaz, ami az emberrel együtt a völgyeken följött."

Wass Albert további könyvei