Könyv – Bártfai László: Bártfai Laci bácsi húsos szakácskönyve – Vagabund Kiadó 2007

Bártfai Laci bácsi húsos szakácskönyve
+ 59 pont

Bártfai Laci bácsi húsos szakácskönyve

Bártfai László

Vagabund Kiadó, 2007

Kötés: papír / puha kötés , 208 oldal

Minőség: jó állapotú antikvár könyv

Kategória: Húsételek

Ez a könyv jelenleg nem elérhető nálunk. Előjegyzéssel értesítést kérhet, ha sikerül beszereznünk egy hasonló példányt. Az értesítő levél után Önnek meg kell rendelnie a könyvet.

Fülszöveg
A hús táplálkozásunk legfontosabb és legértékesebb és talán legízletesebb nyersanyaga. Nemcsak azért, mert a legváltozatosabb ételek készíthetők belőle, hanem azért is, mert olyan – szervezetünk számára pótolhatatlan – tápanyagokat tartalmaz, amelyeket más úton nem tudunk megszerezni. Bártfai Laci bácsi szakácskönyvének éppen az a legfőbb célja, hogy a különféle állatfajták felhasználási lehetőségét megismertesse. Nem mindegy ugyanis, hogy milyen húst választunk egy igazi magyaros húsleveshez, egy szelet hirtelen sült húshoz, vagy a pörkölthöz, mert az eltérő elkészítési módokhoz más és más állat más és más húsrésze a legalkalmasabb. Mindez erősen meghatározza az étel minőségét, élvezeti értékét, tápanyagtartalmát, ráadásul másmilyen étel szükséges egy nehéz fizikai munkát végző egészséges szervezetnek (pl. marhapörkölt nokedlivel) és más kell egy legyengült, beteg szervezetnek (pl. párolt hús főtt burgonyával). De mindent összegezve könyvünk azoknak a nagyétkűeknek készült, akik legszívesebben húst ennének hússal.

Bártfai László további könyvei