Könyv – Ferencsik István: Gyakorlati reforméletmód (A Mazdaznan tudomány alapján) – Magánkiadás 1996

Gyakorlati reforméletmód (A Mazdaznan tudomány alapján)
+ 99 pont

Gyakorlati reforméletmód (A Mazdaznan tudomány alapján)

Ferencsik István

Magánkiadás, 1996

Kötés: papír / puha kötés , 106 oldal

Minőség: jó állapotú antikvár könyv

Leírás: megkímélt, szép állapotban

Kategória: Természetgyógyászat

Ez a könyv jelenleg nem elérhető nálunk. Előjegyzéssel értesítést kérhet, ha sikerül beszereznünk egy hasonló példányt. Az értesítő levél után Önnek meg kell rendelnie a könyvet.

Fülszöveg
FÜLSZÖVEGKedves Olvasó!Miután már - vagy igen, vagy nem - hallottál valamit a MAZDANAN fogalomról, vagy kaptál egy hibás megfogalmazást, többnyire elrémítót, melyek közül talán az a legborzasztóbb, hogy sokan azonosítják - hibás alapokból kiindulva - a fajelmélettel, a fasiszta árja tanokkal a MAZDANAN-t, melynek az EMBERTAN-nal foglalkoz tanulmányát tévesen fajtannak fordították, holott nem az emberek egyes fajairól fejti ki univerzális tanításait. Itt az ideje, hogy tiszta forrásból ismerkedj meg A MAZDANAN tanítások egy kis részével. Azzal, ami elméletileg fontos és azzal, ami az élet, az egyetemes, egészséges emberi lét fenntartásával kapcsolatban elsajátítandó és elsajátítható minden jó érzésű, szellemileg emelkedni vágyó, törekvő ember számára bármely földrészen, bármilyen kultúrában éljen is.TARTALOMElőszó2A MAZDAZNAN Elmélete és gyakorlata3Bevezetés12JANUÁRI tennivalók13A hideg elleni védekezés módszerei13Hogyan készíthetünk jó kenyeret13Receptek vöröslisztből14Néhány hasznos étel télidőben16A megfázás megelőzése17A téli konyha17Bio élelmiszerek beszerzési helyei20FEBRUÁRI tennivalóink21Tisztulás, tisztítás21A bőr működésének élénkítése22A böjtidőszak kezdete23A tavaszi láz24Télvégi lehetőségek a konyhában24MÁRCIUSI tennivalóink26A márciusi böjtidőszak teendői26A testápolás böjidőben28A konyha átvizsgálása29HÚSVÉT után32ÁPRILISI tennivalóink34A tavaszi tisztítás fontosabb elemei35A bélápolás fontosságáról37Az áprilisi konyha37MÁJUSI tennivalóink40A test ápolása májusban41A májusi konyha44JÚNIUSI tennivalóink48A táplálkozás átalakítása júniusban48A testápolással kapcsolatos teendőink50A konyha és az étkezés júniusban52JÚLIUSI tennivalóink55Táplálkozás a forró nyárban56A test ápolása57A naponsült kenyér készítése59A nyárvégi kánikula konyhai teendői66SZEPTEMBERI tennivalóink70Az őszi átalakuláshoz való alkalmazkodás71A testápolás őszeleji feladatai73Konyhai teendőink az egészség érdekében75OKTÓBERI tennivalóink78Az ősz táplálkozási teendői78A testápolás a hűvösre fordult időjárásban81A tejesbúza-kenyér készítése83Októberi konyhai tennivalók83NOVEMBERI tennivalóink86A nedves, hideg idő táplálkozási ellensúlyozása87A testápolás és a hideg idő90A konyha működése91DECEMBERI tennivalóink94A konyhában alkalmazandó vezérelvek94A téli testápolás98A téli konyha101Post scriptum103