Könyv – Őszy-Tóth Gábriel: Hírességek süteményei – Global Dream Kft. 2013

Hírességek süteményei
+ 314 pont

Hírességek süteményei

Őszy-Tóth Gábriel

Global Dream Kft., 2013

Kötés: kemény kötés

Minőség: hibátlan, olvasatlan példány

Kategória: Sütemények, édességek

Ez a könyv jelenleg nem elérhető nálunk. Előjegyzéssel értesítést kérhet, ha sikerül beszereznünk egy hasonló példányt. Az értesítő levél után Önnek meg kell rendelnie a könyvet.

Fülszöveg
Édességek, desszertek. Sokunknak a legrégebbi és legmaradandóbb gasztronómiai élményei: édesanyák, nagymamák süteményei, fagyizók, cukrászdák régi finomságai. Kedvenceink repertoárja aztán a világ minden tájáról érkező új ízekkel bővül, sokszor utazások alkalmával átélt élményeinken keresztül. Vannak, akik a család vagy barátok nagy örömére el is készítik e finom csemegéket, folyton fejlesztve, kísérletezve vagy éppen eltökélten ragaszkodva a megszokott és szeretett ízekhez. Mások (én is közéjük tartozom) e munka gyümölcsének csupán boldog élvezői. És természetesen mi aranyozhatná be még jobban egy remek desszert elfogyasztásának élményét, mint egy pohár megfelelően kiválasztott bor... Mint ahogyan az édességek is ezerfélék, a borok kiválasztásánál is a lehetőségek tárháza nyílik meg: fehér-vörös, száraz-édes, csendes-pezsgő, fiatal vagy idős évjárat, minden lehetséges, ha elindulunk valami jól végiggondolt irányba. Bátran építhetünk az ízek különbözőségére ugyanúgy, mint az aromák hasonlóságára. A ropogós, omlós, krémes állagú finomságok meglelhetik a párjukat egy friss, üde borban vagy akár egy teltebb, testesebb italban. Egy könnyed, virágos illatú fehérbor megfűszerezhet egy gyümölccsel vagy karamellel készült édességet, egy vörösbor érett tanninjai szinte egyesülnek az olvadó csokoládé krémességével, egy nemes édes bor kifinomult citrusos aromái egy egyszerű piskótát is képesek feldíszíteni. Ne felejtsük, mi magyarok különösen szerencsések vagyunk, hiszen boraink nem csupán sokfélék, hanem sokoldalúak is, és a desszertjeink mellé is gazdag választékot nyújtanak. Gyakran száraz borairól ismert borvidékek vagy termelők rukkolnak elő káprázatos természetes édes borokkal. És persze itt van nekünk Tokaj, ami a késői szüretelésű nemes édes boraival, a szamorodnival és főleg a Tokaji Aszúval egyike a világ legnagyszerűbb és legkülönlegesebb desszertbor termőhelyeinek.

Őszy-Tóth Gábriel további könyvei