Könyv – Bártfai László; Mózes István Miklós: A 100 legjobb recept sörrel és borral – STB Könyvek Könyvkiadó Kft. 2004

A 100 legjobb recept sörrel és borral
+ 59 pont

A 100 legjobb recept sörrel és borral

Bártfai László; Mózes István Miklós

STB Könyvek Könyvkiadó Kft., 2004

Kötés: papír / puha kötés , 80 oldal

Minőség: jó állapotú antikvár könyv

Leírás: megkímélt, szép állapotban

Kategória: Általános

Ez a könyv jelenleg nem elérhető nálunk. Előjegyzéssel értesítést kérhet, ha sikerül beszereznünk egy hasonló példányt. Az értesítő levél után Önnek meg kell rendelnie a könyvet.

Fülszöveg
Nem tudjuk pontosan, mikor kezdett el az ember alkoholos italokkal főzni, sütni, aminthogy azt sem, hogyan jött rá az előnyeire. Valószínű, hogy ennek tudománya szinte egyidős a sör és a bor ismeretével. Annyit tudunk, hogy a késő őskori emberek már ismerték a sört. A gabonafélékből erjesztett, alkoholtartalmú ital készítésére véletlen felfedezés vezette rá őseinket: a kövek között durva (darás) lisztté őrölt vadgabona-magvakat vízzel keverve, kásaként fogyasztották, sőt, víz hiányában bizony nyállal keverték. (Ez volt az emberiség első `kenyere`, azaz fő tápláléka. Vö. a kenyér szó ma is élő táplálék, eledel jelentésével!) A vizes gabonakása pedig -- különösen meleg időben -- egy idő után erjedni kezd, a szinte mindenütt jelen lévő erjesztő mikroorganizmusok tevékenysége következtében.

Bártfai László; Mózes István Miklós további könyvei