Könyv – Kútvölgyi Mihály: Vadételek - Megőrzött ízek – Timp Kiadó 2007

Vadételek - Megőrzött ízek
+ 314 pont

Vadételek - Megőrzött ízek

Kútvölgyi Mihály

Timp Kiadó, 2007

Kötés: kemény kötés , 112 oldal

Minőség: jó állapotú antikvár könyv

Leírás: megkímélt, szép állapotban

Kategória: Húsételek

Ez a könyv jelenleg nem elérhető nálunk. Előjegyzéssel értesítést kérhet, ha sikerül beszereznünk egy hasonló példányt. Az értesítő levél után Önnek meg kell rendelnie a könyvet.

Fülszöveg
A vadaskertekben tartott vadak húsa sokáig a legfontosabb frisshús-forrás volt, nem hiányozhatott a főúri asztalokról. A vadhús igen értékes tápanyagforrás: alacsony a víz- és az energia-, magas a fehérje- és az ásványianyag-tartalma. Nem véletlen, hogy Bornemissza Anna erdélyi fejedelemasszony szakácskönyve szerint a néha több tucat fogásból álló lakomákon az ételek több mint egyharmada vadakból készült.

Kútvölgyi Mihály további könyvei