Könyv – Bártfai; Mózes (szerk.): A 100 legjobb disznótoros finomság – STB Könyvek Könyvkiadó Kft. 2004

A 100 legjobb disznótoros finomság
+ 59 pont

A 100 legjobb disznótoros finomság

Bártfai; Mózes (szerk.)

STB Könyvek Könyvkiadó Kft., 2004

Kötés: papír / puha kötés , 80 oldal

Minőség: jó állapotú antikvár könyv

Leírás: megkímélt, szép állapotban

Kategória: Húsételek

Ez a könyv jelenleg nem elérhető nálunk. Előjegyzéssel értesítést kérhet, ha sikerül beszereznünk egy hasonló példányt. Az értesítő levél után Önnek meg kell rendelnie a könyvet.

Fülszöveg
Sajátos hangulata van a disznóölésnek és az azt követő disznótornak, de már az ezekre való készülődésnek is. Nálunk -- a közép-európai éghajlatnak megfelelően -- hagyományosan advent, a karácsonyvárás időszakában kerül sor az első disznóvágásokra. Egyrészt, mert erre az időszakra már kellőképpen meghízott, vágásra érett sertések röfögnek az ólakban, másrészt pedig, ekkorra már beköszönt a tartós hideg idő, s így a hús romlása nélkül elvégezhető a néha egész napot igénybe vevő feldolgozás.