Könyv – Pino Correnti: Ötezer év Szerelmes Szakácsművészete SZERELMES RECEPTEK INNEN-ONNAN – Helikon Kiadó 1992

Ötezer év Szerelmes Szakácsművészete SZERELMES RECEPTEK INNEN-ONNAN
+ 59 pont

Ötezer év Szerelmes Szakácsművészete SZERELMES RECEPTEK INNEN-ONNAN

Pino Correnti

Helikon Kiadó, 1992

Kötés: papír / puha kötés , 245 oldal

Minőség: jó állapotú antikvár könyv

Leírás: megkímélt, szép állapotban

Kategória: Gasztronómiatörténet

Ez a könyv jelenleg nem elérhető nálunk. Előjegyzéssel értesítést kérhet, ha sikerül beszereznünk egy hasonló példányt. Az értesítő levél után Önnek meg kell rendelnie a könyvet.

Fülszöveg
TARTALOMElőszó5Félig komoly bevezető előjáték gyanánt: a paradicsomi gondoktól a neolitikus lakomákig7Amíg alma lesz a földön9Az elsó földi étkek10Az anyaistennő kultuszától a kegyetlen babiloni szokásokig13Megalitikus nyalánkságok15Babilon évkönyvei felé17Pihentető kikötés Pantelleria szigetén19A Földközi-tenger megélénkül: a főníciaiak és punok hódításaitól az etruszkok fényűzéséig21Hogyan vette át Istár helyét Astoret-Asztarté-Aphrodité-Tanit23Etruszk dolce vita25Ahol az Erósz és Aphrodité ihlette örömöket szerelmes énekek és bordalok dicsőítik29A költők és a konyhaművészet31A konyhaművészet és titkos tanácsadónői36Hogyan járult hozzá Makedónia királya a gasztronómiához38Kleopátra szakácsainak elfelejtett titkai41Az első gasztronómiai tapasztalatcserék Egyiptom és Róma között43Antonius és Kleopátra bódító lakomái47Szabadosság és dőzsölés a "Pax Romana" árnyékában53Az Ars magirica kicsapongásai55Varázsszerek és a szerelem művészete58Társas lakoma Pompejiben58Franciaországban pezsgőspoharat emelünk a szerelemre, majd visszatérünk a gasztronómia fejlődéséhez61A kezdetek63Angelika sokféleképpen64Guillaume Tirel, más néven Taillevent66Az olasz szakácsok hatása67A francia konyha nagy találmánya71Néhány szó a szerelmi bájitalról, melynek a Napkirály születését köszönhette74A Napkirály vacsorái75Az Ancienne régime tündöklése és bukása77A derék perigord-i katona szarvasgombái81Az első nagy konyhafőnők, első nagy éttermek: emeljünk kalapot előttük közjáték gyanánt83Az olasz erotikus konyhaművészet rövid története89Előszó a bab jegyében91Márton mestertől Bartolomeo Scappiig92Az evés és a test örömei a reneszánsz korban95Bartolomeo Stefani: A jó konyha művészete97Olasz konyha francia beütéssel98Konklúzió gyanánt101Az Ibériai félsziget. A portugál fadótól a spanyol zarzueláig105Portugália107Spanyolország109Európa nyugattól keletig. Kóborlás a szerelem nyomában121A puritán Egyesült Királyság123Kiruccanások a síkságok földjére126Svájc128A Rajnán és az Odera-Neissén túl130Közép-Európa tegnap és ma131A Balkántól Athénig és Isztambulig134Körutazás Skandináviától a Földközi-tengerig, a mosolygós Vénusz hazájáig139Skandináviában141Kelet-Európától Közép-Ázsiáig145Arábia határvidékén148Nosztalgialátogatás a "termékeny félholdon"150A kóser konyha152Kikötünk Cipruson154Afrikáról szólva: térjünk ki az észak-afrikai konyhaművészetre155Három fekete-afrikai recept157A Vörös-tengertől a Földközi-tengerig159Ízelítő az igazhitűek paradicsomából160Válogatás a marokkói konyha remekeiből160Síva és Parvati nyomában. A mesés Indiában165A vallás, minden gyönyörök anyja167A szerelem és a kárma169Kína földjének ezernyi gyönyörűsége171Más idők, más szokások173A kabóca és a fecske174Négy állomás a Kínai-tengeren175Körutazás Délkelet-Ázsiában179Kínai jellegű ázsiai ételek181A Kínai-tengertől az Indiai-óceánig182Gésatitkok és ajnu-vallomások184Az ausztrál kontinenstől Polinéziáig, azokon a szigeteken, ahol "nem bűn a szerelem"189A kenguruk és wallabyk hazájában191Éljen az unalom!193Nőket szegért195Egzotikus titkok196Az amerikai földrész északi vidékén, felfedező úton az eszkimó, az indián és a jenki konyha nyomában199Grönlandtól Alaszkáig201A juharfa hazájában203Keleti part - nyugati part206Az amerikai földnyelvtől a Tűzföldig: vegyes, fűszeres konyhatitkok a keveredés, mint a fűszerezés213Közép-Amerika215Dél-Amerika226FÜGGELÉK231Amelyben a szerző felfedi néhány különösen nevezetes titkát231Étvágygerjesztőnek233Előételek233Tészták236Hal- és rákételek237Hús- és szárnyasételek239Egytálételek242Desszertek, édességek243

Pino Correnti további könyvei