Könyv – Helen Spence- Ursula Arens- Alison Hinds- Susie Orbach- Rose Shepherd: Gyógyító ételek - Ártalmas ételek: Táplálkozási kalauz A-tól Z-ig (Reader's Digest Válogatás) – Reader's Digest Kiadó Kft. 1996

Gyógyító ételek - Ártalmas ételek: Táplálkozási kalauz A-tól Z-ig (Reader's Digest Válogatás)
+ 99 pont

Gyógyító ételek - Ártalmas ételek: Táplálkozási kalauz A-tól Z-ig (Reader's Digest Válogatás)

Helen Spence- Ursula Arens- Alison Hinds- Susie Orbach- Rose Shepherd

Reader's Digest Kiadó Kft., 1996

Kötés: kemény kötés , 399 oldal

Minőség: jó állapotú antikvár könyv

Leírás: megkímélt, szép állapotban

Kategória: Egészséges életmód

Ez a könyv jelenleg nem elérhető nálunk. Előjegyzéssel értesítést kérhet, ha sikerül beszereznünk egy hasonló példányt. Az értesítő levél után Önnek meg kell rendelnie a könyvet.

Fülszöveg
Az egészséges táplálkozás napjaink slágertémája. Tudjuk, hogy segítségével akár a komolyabb betegségeket is megelőzhetjük, de nehéz megmondani, hogy mi egészséges, és mi ártalmas. A könyvben betűrendbe szedve több mint 500 címszót talál, melyekből mindent megtudhat a bioélelmiszerekről, a vitaminokról, az ásványi sókról, a fogyókúráról és a testmozgásról. Ezen kívül konkrét eseteken keresztül a könyv bemutatja, hogyan gyógyultak meg emberek azáltal, hogy változtattak étrendjükön.Több mint 400 színes fénykép és rajzTöbb mint 500 címszó ábécérendbenRészletes tudnivalók a bioélelmiszerekről, az ételek elő- és elkészítéséről, ételallergiákról, koleszterinrőlA táplálkozási szokások kismértékű megváltozása is jelentősen befolyásolhatja egészségünket. A Gyógyító ételek, ártalmas ételekből megtudhatjuk, miként. Étrendünk nemcsak a közérzetünkre van hatással, hanem életünk minőségére, sőt az élettartamunkra is. A riogatónak vagy biztatónak szánt, egymásnak ellentmondó „jó tanácsok” zűrzavarában e könyv elfogulatlan információkkal igyekszik segíteni az olvasót. Megvizsgálja a vitás kérdéseket, és tudományos bizonyítékokkal alátámasztott tényeket sorakoztat fel. Szócikkei összesen több mint 300 táplálkozástani szakember, orvos és természetgyógyász tapasztalatait hasznosítják. A Gyógyító ételek, ártalmas ételek a táplálkozás és az egészség összefüggéseinek egyszerű, könnyen követhető, de részletes és megbízható kislecikona, amelyet az egészség javítására és megőrzésére vonatkozó gyakorlati tanácsok tesznek teljessé. Bár a táplálkozástudomány még mindig gyerekcipőben jár, máris nyilvánvaló, hogy kevés olyan betegség van, amelynek létrejöttében, megelőzésében, illetve kezelésében a táplálkozás ne játszana szerepet. A helyes étrend központi tényező a szívbetegségek, a rák és az ízületi bántalmak elleni küzdelemben, de a stresszt, az álmatlanságot, a meddőséget és a gyengeséget is segít leküzdeni. Könyvünk a hagyományos és a természetes gyógymódokat is figyelembe veszi. Megvizsgálja az olyan közkeletű bölcsességeket is, mint hogy „a répa jó a szemnek” vagy „a fokhagyma jó a torokfájásra”, és rámutat, melyik alapul tapasztalatokon, és melyik puszta hiedelmeken…