Könyv – Izikné Prof.Dr.Hedri Gabriella: Ezer kérdés - ezer válasz az Európai Unióról NT-53378 – Nemzeti Tankönyvkiadó 2003

Ezer kérdés - ezer válasz az Európai Unióról NT-53378
+ 89 pont

Ezer kérdés - ezer válasz az Európai Unióról NT-53378

Izikné Prof.Dr.Hedri Gabriella

Nemzeti Tankönyvkiadó, 2003

Kötés: papír / puha kötés , 224 oldal

Minőség: jó állapotú antikvár könyv

Leírás: megkímélt, szép állapotban

Kategória: Egyéb kiadványok

Ez a könyv jelenleg nem elérhető nálunk. Előjegyzéssel értesítést kérhet, ha sikerül beszereznünk egy hasonló példányt. Az értesítő levél után Önnek meg kell rendelnie a könyvet.

Fülszöveg
tantárgy:Egyéb évfolyam:Egyéb A tankönyvjegyzéken nem szerepel. Az Európai Unió történetének legnagyobb kibővülésére készül. A csatlakozási folyamat következményeként 2004 májusától a magyar állampolgárok szabadon közlekedhetnek az Északi-foktól a Földközi-tengerig, 2007-től pedig várhatóan a Fekete-tengertől az Atlanti-óceánig is. Gazdagabbá válunk-e az Európai Unió tagjaként? A tapasztalatok alapján az uniós tagságtól gazdasági növekedés várható, de ugyanakkor ez sokrétű alkalmazkodást is igényel. "Kis és nagy államok ilyenfajta sokasága és együttlétezése hatalmas emberi, sőt mondhatni spirituális értékeket hordoz magában". Jean Monnet gondolata számunkra azt jelenti, hogy Magyarország uniós tagsága sem mérhető csupán az elnyerhető támogatások összegével. Az Ezer kérdés - ezer válasz az Európai Unióról szerzőinek többsége a csatlakozási tárgyalások részese, a tagság hivatásos előkészítője volt, tehát első kézből szerezte ismereteit az Európai Unió működéséről. A könyv pontos és részletes információkat tartalmaz a csatlakozás történetéről, az egyes szerződések, egyezmények tartalmáról, s azok hatásáról a magyar lakosság életére. A könyv igen széles körnek szól, haszonnal forgathatja diák és pedagógus, idős és fiatal, mindenki, aki felvetődő kérdéseire szakszerű és pontos válaszokat szeretne kapni.